Login en vind jouw stage

Inloggen voor leerlingen
  1. Wachtwoord vergeten?
foto

Informatie voor leerlingen

 
 Deze website is alleen bedoel voor de Maatschappelijke stage, dus niet voor beroeps en snuffelstages
Sinds het schooljaar 2011-2012 is het voor leerlingen van middelbare scholen verplicht om 30 uur maatschappelijke stage te verrichten.
Binnen de gemeente Venlo hebben we daar de volgende afspraken over gemaakt.
-        In de brugklas worden 10 uur Maatschappelijke stage (beter bekend als MaS) verricht.
-        De overige 20 uur worden gedaan tijdens 3 VMBO, 4 HAVO en 4 VWO.
-        Op dit moment kunnen alleen leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO gebruik maken van de website.
-        Als je een gastles hebt gehad op school weet je hoe je op de homepage kunt inloggen, zoek een stage die bij je past.
-        Let op: Als je minder vaardigheden en voorkeuren  aanvinkt, wordt  de kans op een match groter.
De maatschappelijke stage is geen 'gewone' stage waarmee praktijkervaring in een beroep wordt opgedaan. Het gaat erom anderen te helpen door het doen van vrijwilligerswerk. Doel hiervan is dat jongeren tijdens hun schooltijd kennis maken met de samenleving door een onbetaalde bijdrage te leveren aan deze samenleving. Zoek een stage die bij je interesse past! DE stage wordt buiten schooltijd gedaan.
Door bijvoorbeeld de f-jes te trainen, een wijkfeest te organiseren, of een website maken voor een vrijwilligersorganisatie. Er staan honderden stageplekken op de website dus ga op zoek vindt de stage die bij je past! 
 

 

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-18323321-10']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();