Login en vind jouw stage

Inloggen voor leerlingen
 1. Wachtwoord vergeten?
foto

Veelgestelde vragen

EEN HANDIGE TOEPASSING DIE OVER HET ALGEMEEN ZEER GEWAARDEERD WORDT, EN DIE VEEL WERK KAN BESPAREN!

Zoek de vraag en je vindt het antwoord. Staat je vraag er nog niet bij? Stel jouw vraag via het contactformulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

 • Algemeen
  1. Voor al je vragen over maatschappelijke stage kun je terecht bij het Mas infopunt, gevestigd in de Bibliotheek, Begijnengang 2, in Venlo. Wij zijn geopend op maandag, dinsdag en donderdag tussen 13.00 uu en 17.00 uur. Je kunt ook e-mailen via contact op de homepage  
  2. Alle jongeren van het voortgezet onderwijs en alle studenten van het MBO en HBO onderwijs. Dus vanaf 12 jaar mogen en kunnen jongeren al meer betekenen voor uw organisatie. Maar ook volwassen studenten van bijvoorbeeld een deeltijdopleiding mogen hun stageopdracht bij een vrijwilligersorganisatie vervullen.
  3. In de begeleidingsvorm zijn er drie mogelijkheden: Het betreft een opdracht van een vrijwilligersorganisatie maar de opdracht wordt op school uitgevoerd. De docent zorgt voor de begeleiding en de vrijwilligersorganisatie zorgt voor de inhoudelijke stukken. Het betreft een opdracht bij een vrijwilligersorganisatie. De begeleidng wordt verzorgt door de organisatie.(bijvoorbeeld tijdens een spelactiviteit) Het betreft een opdracht bij een vrijwilligersorganisatie. Maar soms wordt vanuit de opleding profesionele begeleiding gevraagt. Mits de bezetting het toelaat kan het Servicepunt Vrijwilligers deze begeleiding op zich nemen. De inhoudelijke begeleding blijft bij de vrijwilligersorganisatie.
  4. Bij maatschappelijke stage voeren leerlingen vrijwilligerstaken uit. Hierdoor leren ze van alles, bijvoorbeeld over de samenleving en samenwerken. Daarnaast leren de leerlingen nieuwe mensen kennen en kunnen ze waardering krijgen voor het werk. Bovendien helpen ze de maatschappij. De maatschappelijke stage is geen beroepsgerichte stage om vaardigheden te verwerven voor het latere werk. Maatschappelijke stage is een onderdeel van school, vergelijkbaar met andere vakken. In totaal dienen leerlingen hier 30 uur aan te besteden, eventueel verspreid over meerdere schooljaren. De precieze regels rondom het stage lopen worden bepaald door de school. Kijk voor meer informatie op www.samenlevenkunjeleren.nl
 • Leerlingen
  1. Ga naar log in en vind jouw stage, klik op leerlingnr/email.Vul je leerlingnummer in en het wachtwoord dat je hebt gekregen in de gastles, en klik op registreer. Nadat je bent ingelogd ga je eerst naar Jouw voorkeuren en gegevens  en vult de gevraagde gegevens in. Let op: hoe minder vaardigheden, doelgroepen en activiteiten  je invult hoe meer vacatures er komen te staan.Je kan op deze manier dus heel gericht zoeken maar ook kijken naar alle vacatures.Ook kan je onder het menu inloggen klikken op ‘mijn matches’. De computer zoekt dan op basis van de door jou ingevulde gegevens de vacatures die bij je passen.
  2.  Werkwijze als je zelf een stage hebt gevonden. Ga naar www.masvenlo.nl, Log in met je leerling-nummer. Je wachtwoord is je klas in kleine letters. B.v. 4ha. Ga eerst naar: Jouw voorkeuren en gegevens’, voer jouw gegevens in en druk op: opslaan.Let op! Bij vaardigheden zo min mogelijk vermelden, anders krijg je maar weinig keuzes. 
   Ga dan naar: Jouw startpagina en kies:  + Ik heb zelf een stage gevonden.
   Stap 1: Stagebieder. Voer de naam van de organisatie in , of een gedeelte ervan (bijv. Venlosche Boys voer in boys).Staat je organisatie erbij, klik deze aan en ga verder.Zo niet, voer de nieuwe organisatie zelf in. 
   Stap 2: Contactpersoon. Staat je contactpersoon erbij? Klik deze aan en ga verder.Zo niet, voer de nieuwe contactpersoon zelf in. 
   Stap 3: Stage. Voer de stage in.Geef een goede omschrijving van de stage, taken, werktijden en periode van de stageEn klik op: opslaan.
   Stap 4: Controle. Controleer alle gegevens of ze goed zijn ingevoerd. Alles oké? Klik op: opslaan. 
   Stap 5: Afronden. Annemiek Helmes of Toos van Wijlick keuren, indien oké, deze stage op de website goed. Op dat moment is de stage ook aan jou gekoppeld en krijgen de docent en jouw contactpersoon een mail om je stage goed te keuren. Als beide de stage goedgekeurd hebben is jouw stage definitief en krijg je hierover een mail.  Dan kun je aan de slag gaan met je maatschappelijke stage.  
   Vragen? Kom op maandag, dinsdag of donderdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur naar het MaS infopunt in de bibliotheek op de 2de etage of stuur een mailtje naar a.helmes@welkom.nu.
   Als je klaar bent met je stage krijg je een email om je stage op de website af te ronden. Als jij dat hebt gedaan krijgt de stagebieder een email om je stage te voltooien.
 • Organisaties
  1. Onder het kopje inschrijven organisatie klikt u de eerste keer op direct registreren. Vul uw eigen e-mail of het e-mailadres van uw organisatie in en klik op registreer. ( U krijgt nu een wachtwoord op het betreffende adres toegestuurd). U kunt nu inloggen met het e-mail en wachtwoord en vul de gegevens in. Elke organisatie dient een contactpersoon op te geven. U bent ingelogd en klikt in de rechterkolom op contactpersonen. (hier ziet u al dat een organisatie meerdere contactpersonen mag hebben) klik op nieuwe contactpersoon en vul de gegevens in. Vervolgens kunt u uw vacature(s) aanmelden. Klik nadat u bent ingelogd in de rechterkolom op vacatures klik op nieuwe vacature en vul de gegevens in Zoeken naar een geschikte vrijwilliger Klik nadat u bent ingelogd op ‘vacatures’ in de rechterkolom. Klik naast de betreffende vacature op het verrekijkertje om te gaan matchen. U krijgt nu een overzicht van onderdelen die bij het matchen betrokken worden. (Deze kunt u eventueel tijdelijk aanpassen, de hier gedane wijzigingen worden niet bij de vacature opgeslagen). Klik onder aan het scherm op "match" of "volledige lijst". U krijgt nu een overzicht van de beschikbare vrijwilligers
 • Valuascollege - HAVO
  1. Voor de werkwijze van de MaS voor Havo van het Valuascollege kijk je onder het kopje voor leerlingen, dan ga je naar info valuascollege 4 HAVO
 

 

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-18323321-10']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();